Tortilla de patatas, pyszny hiszpański klasyk. To właściwie coś w rodzaju omletu z ziemniakami i cebulą. Taki opis może niespecjalnie zachęcać, a tymczasem danie jest proste i doskonałe. Kiedy robiłam ją pierwszy raz, wiele lat temu, wyszła mi jajecznica z dodatkiem ziemniaków... Teraz znam prostą sztuczkę, dzięki której tortilla ma zwartą konsystencję :) .
Pierwszą empanadę zjadłam na ulicy w Buenos Aires. To był taki większy pieróg z mnóstwem gorącego nadzienia typu mix. Empanadas to pierożki z ciasta, które da się usmażyć albo upiec. Znalazłam w markecie z czerwonym nadzieniem z kawałkami tuńczyka.
Pierwszą empanadę zjadłam na ulicy w Buenos Aires. To był taki większy pieróg z mnóstwem gorącego nadzienia typu mix. Empanadas to pierożki z ciasta, które da się usmażyć albo upiec. Znalazłam w markecie z czerwonym nadzieniem z kawałkami tuńczyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz